LANGGANAN BANJIR

Dino Sabtu sore wingi udan deres gak karuan. Angin banter, banyu nggrojog. Sepanjang perjalanan banjir. Arep lungo nang daerah Tugu Pahlawan lewat nggon bulutangkis, Suryanaga, mlakune kudu alon-alon.

Daerah sing parah sepanjang perjalanan lha kok ndilalah yo nggone omah gedhe magrong-magrong daerah Kertajaya Indah lan Dharmahusada Indah. Nang kono ban-e Karimun wis kedelep. Durung maneh pas lewat ngarepe STM Pembangunan. Onok proyek gorong-gorong sing durung ngantek marek, nggarai macet.

Suroboyo wis langganan banjir. Pancen Pemkot wis ngusahakno masang gorong-gorong guedhe (saking gedhene sampek  iso digawe arek cilik dhelik-dhelik-an). Tapi masalahe lak gak sesederhana iku!

Kebiasaan mbuwak sampah sembarangan sik dadi trend. Opomaneh kadang-2 onok tukang sapu-2 dalan sing mbuwak sampahe nag bolongane got! He..he..he.. (kapan-2 arep tak foto lek ketemon!) Durung maneh sikape arek-2 sekolah sing mbuwak-i bungkuse jajan sembarangan. Sing wis tertib iso diitung nganggo driji, tapi sing gak tertib mbah-e akeh!

Mangkane ayok tah podho-podho nertibno tata cara mbuwak sampah, mulai soko sing cilik. Lek sik arek wis mbuwak sampah bar-ber, yo tuman nganti gedhene! Opo maneh sik akeh sekolah-2 sing gak nyediakno tempat sampah. Tuku tempat sampah lak gak usah ngenteni dana BOS tho???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: