JUGLANGAN

Pemerintah pancen hobine nggali juglangan pas musim udan…

Onok dalan cilik butulan antara Manyar Tompotika lan Dharmahusada Indah sing minggu-2 iki wis mangan akeh korban.

Dalan cilik iku masiyo cethek, tapi vital mergane nyambung antara rong perumahan gedhe sing biasane dalane muter-muter mergane ditutup portal. Dadi wong-wong senengane lewat kono masiyo sempit. Opo maneh wis dibantu karo pengatur “cepek-an” dadi masiyo dalane cilik gak kanthi macet.

Liyo masalahe nek nang dalan sing dowone gak sampek seket meter iku digali telung bolongan nggo narik pipo utowo kabel (aku gak ketok jelas, sing terang wernone abang). Wis dalana sempit, bolongane dhong-dhong ketutupan banjir!

Lewat kono bolak-balik karo mringis ndelok korban berguguran nyemplung nang juglangan. Kadang-kadang ban ngarep, kadang-kadang ban mburi sing kiwir-kiwir. Untunge nang kono kok yo akeh wong kampung sing sek duwe welas asih. Gak perduli montor mersi opo bemo, kabeh metu melok nulungi. Untung ae duduk tukang galine sing di antemi! He..he…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: