DILEMA HARGA BBM

Pemerintah saiki ketok-e kewalahan ngadepi dilema ngedhukno rego BBM. Lek diduk-no kakehen, pengusaha SPBU (sing wis sugih-2) mbengok-mbengok. Lek di dhuk-no sethithik, yo gak kroso opo-opo!Gak eruh piye carane ngitung, sing jelas Indonesia iki rodok plin-plan. Lek rego minyak bumi dunia munggah, kene bingung… Lek mudhun anjlok, kene yo mbingungi. Soale ket biyen lak wis eryh kabeh, sing di dol iku minyak mentah, sing dituku minyak mateng, alias wis rupo BBM. Dadi, munggah bingung, mudhun yo bingung.

Sing nemen sakjane yo pengusaha BBM. Nang koran-koran jarene rugi nganti M-M an (6,7 M tah? Duwik akeh iku!) mergone BBM di dhukno sampek ping loro. (teko 5500 dadi 5000) Tapi pas biyen BBM munggah soko 4500 dadi 5500 terus munggah maneh dadi 6000 opo yo onok sing cerito nang koran, untunge piro sak wengi?????

Statistik iku kadang-2 sek berpihak karo media. Opo sing sakkirone nggawe sing moco mlongo lan kaget-kaget yo iku sing ditulis. Ojok lali nek sak walike iku beritane yo mestine onok wae. Lek saiki rugi M-M an mergo BBM didhukno, yo mestine biyen untunge yo M-M an. Opo maneh sing berhasil nimbun nang gudang??? Wong ben bengi arep diunggahno rego BBM, nang SPBU mesti wis ngantri montor koyok buntute barongsai, are!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: