BBM DAN KAWAN-KAWAN

Mudhune rego BBM mulai nggarai wong ribut. Onok sing njaluk ongkos angkot/bemo/transport melok di dhuk-no. Akhire, numpak bis susuk-e permen!Sakjane perkoro ngono gak usah diribut-no. Soale mudhune BBM gak dimelok-i karo mudhune produk-2 pertamina sing liyane. Delok-en ae nang endi-endi uwong sek ngantre minyak tanah. Wong sugih yo gak ketinggalan antre Elpiji kaleng biru. Lha ngono kok arep ngedhukno ongkos transport???

Sing bener yo pemerintah kudu isok mastekno, opo rego BBM iki gak akan “mengalami fluktuasi dalam waktu dekat”. soale ngitung-ngitung rentetane iku iso nggarai ngelu ndhas! Salah-salah pemerintah malah sibuk ngitung-ngitung konok-an thok, nggak ngrewes sing liyane sing sek butuh perhatian! Lha saiki leh sakwulan mudhun peng loro, wulan ngarep munggah mudhun, opo gak ngelu ngepas-ngepasno sembarang rego?

Kudune hal-hal sing itungane ruwet lan mempengaruhi banyak faktor koyo BBM iku regone ojok sampek “plin-plan”. Lek iso stabil sampek kapanpun, lan lek onok perubahan kudu disosialisasikno dhisik resikone. Baik nang produsen, nang konsumen maupun pihak-pihak sing kenek imbase. Dadi gak cumak itung-itungan ongko thok… Saiki susuk permen, opo suk mben lek munggah tithik iso dibayar permen pisan???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: