PELECEHAN DUNIA PENDIDIKAN

Yak opo arep gak melu nangis, bareng moco koran onok berita penyitaan kursi lan mejo, sampek murid-2 SDN Simojayan 2 Ampelgading Malang podho histeris! Lek biasane histeria nang sekolah gara-gara kesurupan, saiki mergane kilangan bangku! Duduk perkoro dijupuk setan, tapi mergane Pengrajin sing nggarap bangku wes gak duwe jalan keluar maneh, mergane dibujuki karo sing menang TENDER!

Yo ngono kuwi polahe uwong-uwong sing nggak duwe tanggung jawab. Mari menang tender mergo nawar sak endhek-endhek-e, entuk duwik modal alias uang muka, terus njanjeni pengrajin kongkon nggawekno barang sing gak sesuai spek.

Bareng barange wis dadi, karo pemkab gak ditrimo mergane gak podho karo sing dikarepno. Masiyo bentuk lan fungsine podho, kualitase minim, soale iku mau… wis di enyang sampek entek ngamek!

Pengrajine podho mlongo. Ngenteni duwik sampek tahunan yo gak kiro iso metu, wong hasil kerjane ditolak… Akhire sing dadi korban yo murid-murid. Podho melase koyok si pengrajin mau sing wes kerjo bakti…

Terus sing salah sopo?

Ayo gak usah podho nyalahno, tapi malah nulungi. Bagi caleg-2 yang dana kampanyenya durung entek, monggo dipun rembug yak nopo carane mbalekno bangku iku mau, ben arek-2 isok sekolah maneh, normale gak lungguh nang plester! Wong si pengrajin iku mau yo melok nangis atine…

Masalah ngene iki sakjane jan merupakan PELECEHAN nang dunia pendidikan. Kok yo onok ae uwong sing tego nggarai sampek dadi ngene. Opo yo biyene gak tau MANGAN SEKOLAH????

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: