Tanggap Bencana

Isuk mau moro-moro wis onok kedadean sing gawe nelangsa ati. Ndelok plengsengan njeblug nganti ngintirno omah sak dusun. Gak cumak omah dusun thok sing melok kintir, omah regency apik-apik yo katut pisan. Situ Gintung  sing biyene apik, dadi bundhas!

 

 

Ndelok banjir bandang sakmono gedhene aku dadi kelingan urusane Lapindo. Iku mau contone lek sing jebol bendungan banyu. Isok mateni ngant 50 nyowo, isok nglelepno pirang-pirang omah, lha nek banjire lumpur mergo bendungane jebol piye keadaane?

Mangkane ayok Pemerintah ndang ngajari masyarakat supoyo luwih tanggap marang bencana. Ket cilik wis diajari bahayane dolanan cedhek tanggul, nglangi nang kali sing aruse deres, ngedegno omah nang ngisor bukit sing rawan longsor.

Koyok-ane saiki wayah sing bener-bener tepak. Lek iso model nang Jepang ngono, ket cilik wis diuruk-i carane lek onok kedadean gempa, kebakaran utowo banjir.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: