THIS APRIL MOP : A GREAT CONDOLENCE

Bengi iki aku eling lek sesuk iku sering diarani APRIL MOP. Yoiku “kebudayaan” barat sing ngolehno sak dino khusus gawe “nggarap” wong liyo. Dino sing di “halal“no gawe nggudho utowo mbujuki wong, tapi sing dibujuk-i gak oleh dendam, gak oleh ngamuk. Mek oleh mesam-mesem thok!

Pas kejadian April Mop tahun iki, ndilalah “guyonan” dadi hak-e SING KUASA. Yo ngono iku lek menungso wis kakehen “ngguyoni” uripe dhewe, opo maneh uripe sedulure. Bareng diguyoni tenanan karo SING DUWE DUNYO, gak iso ngomong liyane mek nangis lan pringas-pringis. Piye gak nangis wong moro-moro banyu nggrojok koyok Tsunami nang tengah kutho. Omah gedhe-cilik melok kintir, montor apik-apik nyangsang nang wuwungan, opo maneh mek menungso sing gak onok kekuatane!

Didelok soko ilmu opo ae, geologi, geografi, ekonomi, politik, sosial, de el el, yo podho ae, sing salah mesti MENUNGSO-NE! Menungso sing wis dikek-i akal budhi pikiran, tapi meneng njegidheg ndelok keadaan sing GAK BENER! Tanggul jebol iku gak kiro proses sewengi-limang menitan. Mestine yo wis akeh MOTO sing KETHOK, tapi gak nyampek nang PIKIRANE. Liyane isi SEK, SEK, NGENTENI iki, NGENTENI iku. Alam sekitar sing awak dhewe ngenggoni iki yo duwe urip. Duwe umur. Lek wis wayahe jebol, ambrol, njeblug, ndlewer, mbledhos, yo pancen wis wayahe. Opo maneh lek menungso-ne melok-melok nambahi ngrusak. Wong ngrusak awake dhewe ae seneng (korupsi, nyabu, mabuk-2an, ngrokok de el el), opo maneh ngrusak liyane…

Saiki lek wis kedadean, yo iku mau… mek nangis karo ngguyu. Nangisi nasib-e, ngguyoni bodho-ne. Tambah maneh lek kurang seru, NYALAHNO wong liyo. Urusane dadi gak mandheg-mandheg. Munyer koyok kitiran, gak mari-mari ngantek onok maneh kedadean liyane sing mirip-mirip…

(Thank you for my friend DEKI FIRDANA for permission to upload the photos!)

Lek koyok ngene nang Indonesia mestine akeh MOP – MOP liyane, gak cumak April MOP thok! Isok Juni MOP, Oktober MOP, kari ngenteni kapan calon-e onok kedadean ngene maneh…

 

“Turut Berduka Cita dengan segenap rasa… “

 

(hendaknya kejadian ini membuat kita lebih sering merenungi setiap perbuatan yang telah kita lakukan, dan selalu berpikir sebelum bertindak)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: