PEMILU SING ORA UMUM

Atiku rodok seneng ndelok saiki suasanane wis resik soko baliho, masiyo gak kabeh diangkuti. Sek onok ae sing kiwir-kiwir nang cagak listrik, nemplek nang tembok-e tempat sampah, tapi yo mesti ae ngresik-i ne gak iso sak dheg-sak nyet. Bayangno ae, rek! Sak mono akehe partai, sak mono akehe caleg… Lek dimisalno gak onok bala bantuan soko pemulung, isok-isok TPA Benowo dadi mbledhos koyok sing nang Bandung! Mbledhos saking akeh-e bahan plastik bekas baliho sing mestine gak iso didaur ulang secara alami!

Sesuk wis wayahe coblosan eh… contrengan. Bengi iki kethok-e sik akeh uwong podho ngapalno jeneng-2nge caleg seng arep dicontreng. Onok seng nulis kerpek-an karo molak-malik koran soale eling RUPANE, lali JENENGE. Onok pisan seng sek tas sinau MOCO tulisan jeneng-2 partai. Seng lucu maneh, onok mbah-2 wis buyuten tangane latian NYEKEL BOLPEN ’nggo nyontreng!!!

Bareng aku nginceng nang omahe sedulur sing ketiban dadi petugas TPS, dheweke sek tas mencet-2 kalkulator, ngetung kiro-kiro perlu waktu piro nggo ngecek lan nyatet jumlah surat suara sak marine acara contrengan. Ketemune lek gak sesuk isuk-e baru mari, yo wis di tinggal turu ae!!!

 

 

Pemilu suwe-suwe dadi ajang sing ora umum. Maksute UMUM duduk lawane KHUSUS, tapi ora umum soale carane sampek peraturane ’ket mulai kampanye sampek nyontreng yo sek akeh uwong sing durung ngeh. Malah Mbak Mega kapanane keceplosan (be’e) saking mangkele ditakoki yak opo carane nyontreng sing bener, akhire semaur :

 “wes, di coblos ae yo gak popo!”

Waduh!!! lek nggawe aturan liyo maneh, iso-iso KPU dibubarno ae. Lha wong sesuk wis wayahe nyontreng kok malah saiki dikongkon nyoblos!

 

Akhire, sampek bengi iki aku dhewe yo sek kethok-kethok-en baliho gedhe-2 magrong-2. Gak onok seng tak eling jenenge, opo maneh partai-ne… Piye iki????

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: