INTROSPEKSI PASCA PEMILU LEGISLATIF

Lek onok sing ngomong Pemilu Caleg wingi iku gak sukse, yo pancen! Iku jenenge KENYATAAN sing kudu iso diterimo nganti sumeleh ati. Gak usah nggawe ribut sampek ngrusak-ngrusak lan anarki. Wong hasil iki pancene dibutuhno nggo introspeksi, koyok ngene iki sakjane kahanan sing terjadi nang negorone awak dhewe! Termasuk akeh sing Golput, termasuk akeh sing mlebu RS. Jiwa, termasuk sing entek-2an perkoro kakehen utang gawe kampanye sampek sing bunuh diri pisan!

Saiki dipikir ae sing logis. Negoro iki lak sek tas ae mlaku normal. Wes ngono sejak pemerintahan anyar SBY tahun 2004 kepungkur, akeh kedadean gedhe sing dadi kawah condrodimukone pemerintah. Koyok tho, tsunami nang Aceh lan Cilacap, gempa gedhe nang endi-2, durung maneh sing masalahe gak mari-mari tekan saiki, Lapindo! Tapi yo ojok ndelok sing elek-2 terus, nggarai penyakit ATI!

Dadi lek onok pihak-2 sing ngeroso gak puas karo hasile Pemilu Caleg wingi, yo wajar-2 ae. Tapi mbok yo gak usah ngungkit-ungkit sampek nggae perkoro. Wis ayok ketidakpuasan iku didadekno poin-2 sing kudune diperikso ulang pas Pemilu Presiden mene’ dadi gak diulangi maneh carut-marute. Poin-2 ketidakpuasan iku iso didadekno check list ben lek onok Pemilu maneh, isok diperbaiki.

Seng dibutuhno duduk wong pendendam, wong putus asa, wong golek ribut. Saiki seng dibutuhno wong-2 sing duwe mental lan intelektual tinggi, cek isok menganalisa, mengevaluasi, saklanjute merumuskan hal-2 sing penting, sing kiro-2 sesuk lek-e Pemilu maneh bakal mundhakno TINGKAT KEPUASAN terhadap hasile! Hasil Pemilu isok mewakili mayoritas suara rakyat Indonesia, munggok-o ngurangi jumlah sing GOLPUT…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: