PENYAKIT TAHUNAN – TAHUN AJARAN BARU

   Grad bounce '09 Lek kalender wes disuwek  ngantek tulisane JUNI utowo JULI, iku tandane arep onok pandemi nang Indonesia. Penyakite jenenge Tahun Ajaran baru. Penyakit iki menyerang ibu-ibu, bapak-bapak sing sek duwe anak usia sekolah, termasuk anak-e pisan.

psbGejala-gejala penyakit diawali ambek insomnia berkepanjangan, gak iso turu sakdurunge log-in nang PSB online. Bolak-balik menthelengi tanggalan, cek gak lali lek mene kudu nyiapno berkas gae ndaftar. Tangi isuk-isuk, siap-siap ngadeg sakwayah-wayah ngantri mbalekno formulir pendaftaran.

//2.bp.blogspot.com/_x84DIBlMmTs/SF8IIlwigGI/AAAAAAAAABc/pZ4DSztVQ6Q/s320/antriIku lek penyakit-e sing ndaftarno sekolah. Lha lek sing munggah-munggahan, kabeh podho ngroyok koperasi golek buku pelajaran sing arep digawe nang kelas anyar, soale saiki sekolah wes dilarang dodolan buku. (Wedi lek dikiro nyaingi toko buku be’e) Lha wong saiki gak munggah ae buku pelajarane kudu ganti, are! yak opo gak loro kabeh? yo atine, yo dompet-e.

Akibat soko penyakit iku isok diprediksi; kantong kering, seragam anyar mencling-mencling, buku pelajaran kinyis-kinyis, sikil pegel, ati mangkel (sing gak ketrimo nang sekolah pilihane)

Aku dhewe terus terang yo melu kenek pandemi iki, tapi tak gawe seneng ae, wong cumak setaun pisan… Mangkane   berbahagialah para PNS sing wes nrimo gaji ke-13. Kantonge rodok tebel, isok nglewati masa pandemi tapi tetep seger waras… Backpack

2 responses to this post.

  1. Posted by Uminarti on July 8, 2009 at 11:42 pm

    bosone koq nganggo boso suroboyan?

    aku yo gak patek ngerti rek,wong aku dadi wong solo og
    🙂

  2. Posted by rumahherbalku on July 10, 2009 at 6:52 am

    He..he.. ini salah satu usaha untuk melestarikan bahasa SUROBOYO-an…
    Thank you 4 appreciating!
    Moga-moga nggak mengalami situasi kayak yang saya tulis…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: